Praktijk Gaby Kletter - Fysiotherapie & Massage

Een kleinschalige praktijk met persoonlijke aandacht

Over mij

Mijn naam is Gaby Kletter-van der Geugten en ik ben algemeen fysiotherapeut, gediplomeerd Manueel Praktizijn®, massage- en shiatsutherapeut. In 1988 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie, een 4-jarige HBO-opleiding. Later heb ik de Herregistratie BIG gedaan aan de Hanzehogeschool Groningen.

Tijdens mijn studie werkte ik in particuliere fysiotherapiepraktijken en heb ik met kinderen gewerkt op de kinderafdeling van het Nederlands Zeehospitium in Kijkduin, en met volwassenen op de afdeling Fysiotherapie / Geriatrie van het Psychiatrisch Centrum Rosenburg in Den Haag. Als waarnemer nam ik enkele Praktijken voor Fysiotherapie over, zodoende heb ik de nodige ervaring op kunnen doen met verschillende behandelmethodes. Verder heb ik als fysiotherapeut gewerkt bij verschillende praktijken voor fysiotherapie in Den Haag, Rijswijk en Amsterdam. En in Groningen bij Fysio Plaza Scheemda, waarvoor ik in 2014 werd gevraagd. Vanwege de prettige reacties van patiënten heb ik vervolgens besloten om voor mezelf verder te gaan. Tegelijkertijd werkte ik parttime bij Fontana Resort Bad Nieuweschans, dat in 2019 werd overgenomen door Thermen Bad Nieuweschans / Quality Wellness Resorts (QWR). Naast het werk in mijn eigen fysiotherapie- en massagepraktijk, werkte ik tot voor kort op dinsdag bij Fysiotherapie Health Emmen, Drenthe. Ik ben daar gestopt wegens de groei van mijn eigen praktijk.

In West-Nederland werkte ik onder andere bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis / Het Nederlands Kanker Instituut (hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut) en het CLB - Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kruis (nu: Sanquin). In het noorden heb ik onder meer bij Pharma Bio-Research (PBR, onderdeel van het wereldwijde PRA Health Sciences) gewerkt, een bedrijf dat zich bezig houdt met geneesmiddelenonderzoek.

Bij DBA (Dutch Bodywork Academy), een opleidingsinstituut voor manuele geneeswijzen in Groningen / Leeuwarden, behaalde ik mijn diploma voor Manueel Praktizijn® en Shiatsu Ryoho, en de certificaten Klassieke Massage, Segmentale Massagetherapie en Voetreflexologie. Andere certificaten die ik heb behaald zijn: Stoelshiatsu / Stoelmassage / Bedrijfsmassage, Medical Taping Concept, Fascial Treatment Concept, Triggerpoint Massage en Zwangerschapsmassage (Lomi Hapai).

Ik heb altijd interesse in de medische wetenschap gehad. Wat ik interessant vind is het directe contact met mensen. Graag lever ik een bijdrage aan het verminderen van (pijn-)klachten van het bewegingsapparaat. Ik help ook graag bij stress- en burn-outklachten. Voor mij is het belangrijk om de mens centraal te stellen tijdens een behandeling en naar de gehele mens te kijken. Graag motiveer en stimuleer ik mensen, en geef ik advies om te helpen hoe om te gaan met lichamelijke klachten. Ik neem de tijd voor patiënten en heb aandacht voor persoonlijke achtergronden van klachten.

Naast fysiotherapeut, Manueel Praktizijn®, massage- en shiatsutherapeut ben ik mede werkzaam bij Galerie Beeldkracht, een bedrijf van mij en mijn man, dat is gespecialiseerd in hedendaagse kunst, kunstuitleen en lijstenmakerij, gevestigd in Scheemda. Velen kennen mij ook in die hoedanigheid.