Praktijk Gaby Kletter - Fysiotherapie & Massage

Een kleinschalige praktijk met persoonlijke aandacht

Over mij

Mijn naam is Gaby Kletter-van der Geugten en ik ben algemeen fysiotherapeut, massage- en shiatsutherapeut. In 1988 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie, een 4-jarige HBO-opleiding. Later heb ik de Herregistratie BIG gedaan aan de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens mijn studie werkte ik in particuliere fysiotherapiepraktijken en heb ik met kinderen gewerkt op de kinderafdeling van het Nederlands Zeehospitium te Kijkduin, en met volwassenen op de boeiende afdeling Fysiotherapie / Geriatrie van het Psychiatrisch Centrum Rosenburg te Den Haag. Als waarnemer nam ik enkele Praktijken voor Fysiotherapie over, zodoende heb ik veel ervaring op kunnen doen met verschillende behandelmethodes. Verder heb ik als fysiotherapeut gewerkt bij verschillende praktijken voor fysiotherapie in Den Haag, Rijswijk en Amsterdam. En in Groningen bij Fysio Plaza Scheemda / Sportschool Scheemda, waarvoor ik in 2014 gevraagd werd om als fysiotherapeut te gaan werken. Daarna deed zich de mogelijkheid voor om voor mezelf te beginnen. Naast het werk in mijn eigen fysiotherapie- en massagepraktijk, werk ik op dinsdag bij Fysiotherapie Health Emmen en bij Fontana Resort Bad Nieuweschans.

In de medische wereld werkte ik onder andere bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis / Het Nederlands Kanker Instituut en het CLB - Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kruis - (nu Sanquin geheten). In het noorden heb ik onder meer bij Pharma Bio-Research (PBR, nu onderdeel van het wereldwijde PRA Health Sciences) gewerkt, een bedrijf dat zich bezig houdt met geneesmiddelenonderzoek. Bij DBA (Dutch Bodywork Academy), een opleidingsinstituut voor manuele geneeswijzen te Groningen, behaalde ik mijn diploma/certificaat voor Klassieke Massage, Shiatsu Ryoho, Stoelshiatsu / Stoelmassage en Voetreflexologie. Daarnaast ben ik gecertificeerd in de toepassing Medical Taping Concept.

Ik heb altijd al interesse in de medische wetenschap gehad. Wat ik zo interessant vind aan dit vak is het directe contact met mensen en om een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van (pijn-)klachten van het bewegingsapparaat en/of bijvoorbeeld bij stress- of bij burn-outklachten. Ik vind het heel plezierig mensen te kunnen helpen, des te meer als aan het einde van de behandeling de klachten afgenomen of weg blijken te zijn. Dat is steeds mijn streven. Vanwege de prettige reacties van patiënten heb ik besloten voor mezelf verder te gaan. Voor mij is het belangrijk om de mens centraal te stellen tijdens een behandeling en naar heel de mens te kijken. Graag motiveer en stimuleer ik mensen, en geef ik advies om u te helpen hoe om te gaan met uw klachten. Tevens neem ik de tijd voor patiënten en heb ik aandacht voor de menselijke / persoonlijke achtergronden van uw klachten.

Naast fysiotherapeut, massage- en shiatsutherapeut ben ik gedeeltelijk mede werkzaam in het bedrijf van mijn man, Galerie Beeldkracht, een galerie gespecialiseerd in hedendaagse kunst, en daarbij een kunstuitleen en lijstenmakerij, gevestigd te Scheemda. Veel mensen in Scheemda en omgeving kennen mij dan bovendien in die hoedanigheid. In het weekend kunt u mij dan ook in die rol treffen.