Praktijk Gaby Kletter - Fysiotherapie & Massage

Een kleinschalige praktijk met persoonlijke aandacht

Medical Taping bij hooikoorts

Medical Taping bij hooikoorts

Genieten van heerlijk zomerweer! Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk, vanwege de veel gehoorde klacht hooikoorts. Veel mensen hebben rond deze periode klachten die worden veroorzaakt door hooikoorts. Medical taping kan u helpen om de hooikoortsklachten te doen verminderen.

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren, hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt.


Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?

Net zoals door een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam, heeft een behandeling met Cure Tape® ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24-uurs behandelmethode is.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden.

Bron: www.fysiotape.nl

Kijk op www.pollennieuws.nl voor meer actuele informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts. En de pollen- en hooikoortsverwachting.

Heeft u last van hooikoorts? En wilt u zich eens laten tapen met medical tape? Bel gerust en maak een afspraak!