Praktijk Gaby Kletter - Fysiotherapie & Massage

Een kleinschalige praktijk met persoonlijke aandacht

Stoelshiatsu / Stoelmassage (Bedrijfsmassage)

Bij stoelshiatsu / stoelmassage (bedrijfsmassage) zit u op een speciale massagestoel, die is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding aan te kunnen nemen. Door middel van drukpuntmassage wordt uw stressniveau verlaagt. Vervolgens wordt met manuele technieken uw rug- en schouderpartij behandeld, evenals uw armen en uw nek. Hierdoor treedt verlaging van uw spierspanning op en wordt uw stofwisseling verbeterd.

Stoelshiatsu / stoelmassage (bedrijfsmassage) is bovendien laagdrempelig, omdat u de behandeling gekleed ondergaat. Het is daarom ook bij uitstek geschikt om in een bedrijfsomgeving toe te passen.Voor wie?

Het is bijvoorbeeld bedoeld bij stress, werken onder een (te) hoge werkdruk of bij aanpassingsproblemen die het gevolg zijn van veranderingen in onze samenleving. Veel mensen ondervinden daar problemen mee, zowel jongeren als ouderen. Maar al te vaak wordt geen aandacht geschonken aan de eerste symptomen. Die bijvoorbeeld kunnen wijzen op een te hoge belasting of werkdruk. Als gevolg daarvan worden steeds vaker problemen als spanningshoofdpijn, burn-out, arm-, nek- en schouderklachten geconstateerd. Arm-, nek- en/of schouderklachten als gevolg van (te) vaak herhaalde bewegingen zijn ook bekend onder de benaming KANS (Klachten aan de arm, nek en/of schouder) of de veroudere term RSI (Repetitive Strain Injury).

Bij de uitoefening van verschillende beroepen komen veel repeterende handelingen voor. Dit is bijvoorbeeld het geval bij kappers, medisch verzorgenden en mensen die beeldschermwerk verrichten, waardoor een kleine spier of spiergroep zwaar wordt belast. Spierpijn en aanverwante klachten kunnen daarvan het gevolg zijn.


Voor bedrijven

Om gezondheidsproblemen en uitval te voorkomen is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan stressreductie en spierontspanning. Stoelmassage of stoelshiatsu kan daarbij helpen. Deze behandelmethode wordt tegenwoordig veel toegepast in de werksituatie. Het is een toegankelijke, prettige methode om het stressniveau te verlagen en zo de negatieve gevolgen van werkdruk en overbelasting te reduceren of te voorkomen.

Bedrijven en instellingen die ernst maken met preventie van ziekteverzuim zijn zeer gebaat bij deze methode. De kosten zijn laag en de opbrengsten hoog. Neemt u gerust contact op voor meer informatie!

Natuurlijk kunt u voor de stoelshiatsu / stoelmassage ook in de praktijk zelf terecht.


Bron: www.dbanet.nlReacties van mensen over mijn Stoelshiatsu / Stoelmassage (Bedrijfsmassage)

'Ik wist niet wat me te wachten stond, maar het was een hele fijne behandeling; even een momentje relaxen!', Anita.

'Voor de eerste keer een Shiatsu Stoelmassage gehad. Kon me er geen voorstelling van maken van tevoren ... Het was héérlijk ... word je een ander mens van.', Marjolein.

'Onder werktijd een heerlijk "uitje" naar Gaby! Nog nooit een massage gehad, heerlijk ontspannen, een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel!', Nicole.

'De stoelmassage voelde als fijn, ontspannend en ''voelt'' dat het werkt!', Wigle.